Tuulilasi

Kolarin vaikutus auton jälleenmyyntiarvoon

Tapio Ketonen

Kysymys:

kuinka auton arvo muuttuu jos se on kolarissa? Viime viikolla yksi isäntä tuli punaisia valoja päin n 40-50 km/h nopeudella S60:ni kylkeen(kuljettajan puolen eturenkaaseen) ja merkki-korjaamollehan se sitten meni. Korjaus kustannus n 8000e, olemme syyllisen vakuutus yhtiön kanssa keskusteelleet korvauksesta, joka kuuluisi minulle, koska auton jälleenmyynti arvo on mielestäni laskenut. Autoni on vuoden 2006 mallia. Itse en kolaroitua autoa tulisi ikinä hankkimaan, mutta vakuutus yhtiö on hiukan nuiva antamaan korvausta tästä hinnan alenemasta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti vakuutusyhtiöt eivät yleensä korvaa kolarista aiheutunutta mahdollista arvon alenemista. Ainoa keino on vaatia ja valvoa, että auto korjataan niin hyvin, ettei kolarista ja korjauksesta jää näkyviä jälkiä.

Jos korjaus tehdään asiallisesti ja ammattitaidolla, auto on korjauksen jälkeen käytännössä aivan kolaroimattoman veroinen. Korjauksen pitää tällöin sisältää myös asianmukainen ruosteenestokäsittely vaurioalueelle ja sen ympäristöön. Asiallisesti tehdyn korjauksen vaikutus auton jälleenmyyntiarvoon ei ole kovin suuri, mutta eihän se arvo suinkaan korjaamisesta nousekaan.

Julkaistu: 26.10.2009