Tuulilasi

koeajot/testit

Tapio Ketonen

Kysymys:

Uuden116i  ykkös-Bemun testi oli hyvä,MUTTA,täsmälleen sama auto oli myös aiemmin testattu Tekniikan maailmassa!

Olisiko mahdollista tehdä sen verran yhteistyötä ettei sama auto tulisi testiin?Olisi vaikka toisella bensa ja toisella diesel malli. Nyt jäi tuulilasi lehti ostamatta juuri tuon takia.

Vai onko maahantuoja antanut pelkästään tuon saman auton testeihin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuulilasi valitsee testattavat autot omilla kriteereillään, ja samoin tekee Tekniikan Maailma. Päätyminen samaan versioon ei ole suuri yllätys, koska ainakin me pyrimme testaamaan sellaisia versioita, joiden arvelemme olevan mallisarjan suosituimpia, ja todennäköisesti 116i on 1-sarjan Bemarin suosituin versio. Dieselversiokin on kiinnostava, mutta tässä tapauksessa sen merkitys ei kuitenkaan uskoaksemme nouse bensamallin tasolle.

Vaikka sama auto onkin ollut testissä, niin jutut eivät ole samoja. Tuulilasin tehtävä on ensisijaisesti palvella omia lukijoitaan, eikä se, että jostakin autosta on samaan aikaan kirjoitettu jossakin toisessa lehdessä, saa muuttaa tätä tilannetta. Valtaosa Tuulilasin lukijoista hankkii lehden tilaamalla, joten juttujen pitää ensisijaisesti palvella tilaajien tarpeita ja toiveita.

Maahantuojilla ei yleensä ole kovin montaa autoa samanaikaisesti esittelykäytössä. Jos autoja on useampia, silloin ne ovat eri versioita. Välillä jokin auto on ensiksi meillä, sitten muilla, joskus taas käy päinvastoin. Pyrimme kuitenkin testaamaan tärkeimmät mallit mahdollisimman pian niiden tultua myyntiin. Joskus juttujen julkaisua jarruttelee myös toimituksen muu työtilanne, työaikaa kun kuitenkin on käytettävissä rajallisesti..

Julkaistu: 13.11.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.