Tuulilasi

KIINALAISET RENKAAT

KIINALAISET RENKAAT

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on kevytkuorma-auto jossa on edessä kiinalaiset LINGLONG vetopintakuvio renkaat,kuin 80-L MICHELIN hyötyautokuvio. Ne on suomessa sallituilla Ka nopeuksilla valtavan hyvät ajaa ja ei melua/läpätä kuin jotkin pinnatut. Nyt olen eläkkeellä ja ajot on vähäiset teillä  joilla suurin sallittunopeus MAX 80kmH tai allekin ja aamulla ei tarvii lähteä mihinkään.

Olen ajatellut ostaa henkilöautoonikin talvirenkaat kiinan hinnoilla.Mitä kaikkia merkkejä on jossakin vertailtu muihin.Muistaisin että WESTLAKE ainakin on jossain ollut häviämässä.Tuttava autoilija sanoo hänellä on kaikki perävaununrenkaat nykyään Kiinasta!

Näytä vastaus

Vastaus:

Kiinalaiset renkaat eivät ole menestyneet testeissä, joissa ne ovat joutuneet kilpailemaan markkinoiden parhaiden tuotteiden kanssa. Yleensä niiden pahin ongelma on ollut heikompi pito etenkin kostealla tiellä. Myös talvirenkailla pito on ollut heikompi niin jäällä tai lumella kuin sulallakin pinnalla.

Kiinalaisia renkaita myydään hyvin monilla eri merkeillä, ja niitä on laadullisestikin erilaisia. Voidaan toki arvailla, että meille tuodaan suurempien voittojen toivossa halvimpia sieltä löytyviä renkaita, jotka tuskin edustavat laadullisesti kärkipäätä. Kaikkiaan erilaisia rengasmerkkejä on markkinoilla valtava määrä, mutta vain muutama merkki saavuttaa merkittäviä markkinaosuuksia.

Testeihin valitaan yleensä suurimpien merkkien uusimmat ja parhaat rengastyypit. Harvinaisimmille renkaille ei jää tilaa, koska testeihin voidaan ottaa renkaita rajallinen määrä.

Silti halvimmatkin renkaat toki toimivat ja niillä on riittävän turvallista ajaa, kun muistetaan niiden rajoitukset eikä ajeta renkaiden ominaisuuksien rajoja etsien.

Julkaistu: 17.11.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.