Tuulilasi

Kian check valo pesun jälkeen.

Kysymys:

Tyttäreni Kia Cerato LX 1,6 vm. 2006 ajettu 137 tkm. Auto pestiin ja moottori. Sen jälkeen moottorin käynti oli puistelua ja pärinää. Otin moottorin päällä olevan kannen pois ja tulpanjohdot. Yhden tulpan juuressa oli vettä jonka poistin imettämällä talouspaperiin. Tämän jälkeen kone käy normaalisti mutta kojetauluun syttyy "check " valo joka palaa kokoaja virran ollessä päällä. Muuten auto toimii normaalisti. Kysymys: Vioittuiko jokin pesun vuoksi ? Tarvitseeko tehdä jotain ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Juu, ei noita moottoreita kannattaisi pestä, siitä on harvoin hyötyä, mutta usein ongelmia.

Kosteus on saanut aikaan OBD-järjestelmään vikakoodin, joka ei välttämättä poistu kuin kytkemällä koodilukija OBD-pistokkeeseen ja nollaamalla vikakoodit. Kannattaa kuitenkin ensin lukea, mikä se vikakoodi oikein on.

Saattaa olla, etä vikavalo pimenee myös sillä, että otetaan akun johto irti ja annetaan sen olla vähän pitempään irti. Tämäkin riittää monissa autoissa nollaamaan vikamuistin. Ennen tätä temppua kannattaa kuitenkin varmistaa, ettei autoradiossa ole varkauden estokoodia, tai jos sellainen on, se on tallessa ja tiedossa on myös tapa, miten se syötetään.

Julkaistu: 3.6.2014