Tuulilasi

Kia Ceed alustan jatkuvasti uusiutuva kolina

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kian ceed-mallissa on tyyppivikana alustan jatkuvasti uusiutuva kolina. Kian keskustelupalstoilla kolinat ovat kovasti esillä. Kolina liittyy aina etu-tai takaiskunvaimentimien rakenteisiin. Kolina ei siis johdu väljistä koiranluista tms.  

Kolinaa yritetään poistaa liimaamalla iskunvaimentajien pohjaanlyönti- ja pölynsuojakumeja!! Arvaa kestääkö kyseinen korjaus pitkään? Maahantuoja ei myönnä, että autossa on virhe, vaan vikaa “korjataan” koko ajan uudestaan ja uudestaan. Oma autoni on ollut korjaamolla 8 kertaa kyseisen vian takia.

Kuinka monta kertaa korjaamo voi korjata samaa vikaa, vian poistumatta? Mielestäni olen oikeutettu ajoneuvon hinnanalennukseen, koska se ei tule kuntoon useista korjausyrityksistä huolimatta. Autoni on 2 vuotta vanha ja sillä on ajettu 24 tkm.   

Näytä vastaus

Vastaus:

Kahdeksan kertaa saman vian takia alkaa olla jo niin paljon, että maahantuojan pitäisi tarttua asiaan ja hoitaa auto kuntoon. Hinnanalennuksen saaminen kahden vuoden käytön jälkeen vai olla vähän hankalaa, mutta suosittelen kääntymään kotipaikkakunnan kuluttajaneuvojan puoleen. Jospa vaikka kuluttajaneuvojan yhteydenotto saisi korjaamon suhtautumaan asiaan vähän vakavammin.

Vian eli kolinan syyn selvittäminen olisi tietenkin oleellisinta asiassa. Jossakin keskustelupalstoilla esiintyneeessä tapauksessa syynä kolinaan oli ollut joustintuen yläkiinnityksen löystyminen, useimmiten parannus oli löytynyt koiranluiden eli kallistuksenvakaimen välitankojen vaihdolla. Myös pyöränlaakerien tai muiden nivelten väljyys voi saada aikaan kolahtelua.

Ehkäpä joku lukijoista osaa kertoa, milläkolahtelu saadaan loppumaan. Auton vaihtamista toisen merkkiin ei kannata ehdottaa.

Julkaistu: 29.5.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.