Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 992

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, mitkä ovat tuollaisen -97 Volkswagen Passat 1.8T:n tyyppiviat? Moinen kulkupeli alkoi kiinnostaa ostomielessä ja haluaisin tietää mihin asioihin k.o. autossa kannattaa kiinnittää hankintahetkellä huomiota.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vilkaisepa vaikka tuolta: Klubi/keskustelu/käytetyt/Mondeo vs. Passat, sieltä löytyy aika lailla mukavasti tietoa Passatista. Ongelmia noissa näyttää jonkin verran riittävän, etupään tukivarret ja tiettävästi myös raidetangon nivelet ovat näemmä lapsellisesti mitoitetut ja siksi kulutustavaraa. Kun vielä merkkiorganisaatio ilmeisesti tehtaalta lähtien suhtautuu perisaksalaiseen tapaan torjuvasti oikeutettuihin takuuvaatimuksiin, niin ajaminen tulee hintoihinsa.

Myös ovilukot esiintyvät noissa keskustelun kommenteissa, joten nekin kannattaa käytettyä ostaessa tutkia erityisen tarkkaan.

Myös Passatin ovilukkojen murtosuojaus oli ainakin noissa vanhemmissa nykykorimallisissa huono, rosvot menevät sisään että vilahtaa. Alkuperäinen tehtaalla asennettu varashälytinkin kytkeytyi saman tien rosvoystävällisesti pois, mutta niitä ei onneksi liene Suomeen juuri tuotukaan, ainakaan sitä eivät Suomen vakuutusyhtiöt kelpuuttaneet hyväksymislistalleen.

Mutta muuten Passat on mainio ajopeli, tilaa on mahtavasti ja ajettavuus mallissaan.

Julkaistu: 29.12.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.