Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 980

Tapio Ketonen

Kysymys:

Missä mahtaisi piileä vikaa kun autossani (Toyota Corolla 1.6 16v -88) ilmenee voimakasta täristystä kun veto on päällä tai mottorilla jarrutetaan? Tärinä tuntuu jo pienessä nopeudessa mutta ei peruutettaessa. Auto oli juuri kaksi viikkoa sitten katsastuksessa eikä vikoja ilmennyt. tärinä alkoi pari päivää sen jälkeen. Renkaat ovat uudehkot ja tasapainossa. tärinää ei ole jos rullataan vapaalla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Arvailuksi menee, mutta ensimmäiset epäilyt kohdistuvat kyllä vetoakselien niveliin. Tuo kyllä tuntuu oudolta, etä tärinä tuntuu moottorijarrutuksessa mutta ei peruutettaessa.

Suosittelisin tutkimaan vetoakselien nivelten kunnon, vetoakselien kiinnitykset, oikeanpuoleisen akselin tukilaakerin (muistaakseni Corollassa sellainen on) sekä etupyörien laakerit. Myös muut mahdolliset väljyydet etupäässä voivat olla syy. Niin, ja tietenkin pyöränmutterien kiinnitys!Jos noissa ei ole vikaa, sitten tilanne on hankalampi, ei tule nyt mieleen muita todennäköisiä syitä.

Julkaistu: 2.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.