Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 976

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,onko saab 9000 suunniteltu samalla pöydällä kuin opel,kun saman oloisia vikoja löytyy,muuten missä vika kun kytkin on raskas kuin kuorma-autossa auto on opel kadett caravan samalla pauke käy kytkintä nostaessa kuin nyrkin isku koelautaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kun Saab 9000 suunniteltiin, yhteistyötä tehtiin Fiatin kanssa. Tuolloin eli kaksikymmentä vuotta sitten ei vielä kukaan osannut kuvitellakaan, että GM ostaa Saabin ja ryhtyy tekemään läheistä yhteistyötä Fiatin kanssa.

Syy Opelin raskaaseen kytkimeen lienee kuluneisuus. Levyjousella varustettu asetelma muuttuu raskaaksi käyttää, kun kytkinlevy ohenee. Jousi menee enemmän kupille. Kytkimen ravistaminen, joka ilmenee paukkeena, on toinen merkki kytkinremontin ajankohtaisuudesta. Kadettiin se onneksi sujuu aika helposti, kytkimen voi vaihtaa vaihteistoa irrottamatta.

Julkaistu: 3.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.