Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 965

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,

Tai no tiedänhän minä. Suomi on niin pieni markkina-alue. Mutta silti harmittaa, että miksi niin harvoissa autoissa on edes saatavana niinkin käytännölinen varuste kuin suksipussi. Taitaapi olla vain Opeleissa ja Sitikan C5:ssa (Audi, BMW ja Mersu kovalla rahalla). Joo, saahan sitä penkkiä nurin, mutta yritäpä sille toiselle puoliskolle laittaa kahta lastenistuinta. Suksiboksiakaan ei viitsisi tämän takia hankkia lisäämään kulutusta. Muutenkaan lapsiperheitä talviajossa ei juuri ajatella varusteluissa. Lukuvalot takapenkille, lehtitaskut ja keskikyynärnojat kun saisi vielä yleistymään niin kiva olisi. Etupenkkien välissä olevaa keskikyynärnojaakin näkee valitettavan harvoissa autoissa. Ei luulisi olevan kalliita varusteita! Sitten toinen kysymys. Vuosia sitten kysyin, josko vertailuihin laitettaisiin taulukko autojen lisävarustehinnoista. Tekniikan Maailmassa näkyi muistaakseni kerran, teillä asia laitettiin muistaakseni muistiin. Kuis olisi nyt? Pistävätkö maahantuojat hanttiin (asiakaskohtaiset tarjoukset, kampanjat?) ja onko liian hankalaa toteuttaa, epäselvää mitä laittaa listaan (automaattilaatikko, ilmastointi, vakionop.säädin, Xenon-valot, navigointijärjestelmä ym. varusteet / paketit) ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Varusteita saa autoihin rahalla, ellei alkuperäisinä niin sitten muuten. Kyllähän alkuperäiset tietenkin ovat toimivampia, mutta ne ovat myös kalliimpia. Valmistajat ja maahantuojat harkitsevat varustetarjontansa sen perusteella, miten arvelevat niiden käyvän kaupaksi. Suksipussi on yleensä tarjolla silloin, jos takaselkänoja ei kippaudu, kaatuvan selkänojan kanssa se on harvinaisempi.

Etuistuinten välissä oleva kyynärnoja on vähän kaksipiippuinen homma. Ainakin minä ajaisin mieluummin sellaisella autolla, jossa sitä ei ole lainkaan, mutta kun se pahus alkaa jo olla kiusana useimmissa!

Lisävarustetaulukoiden lisääminen vertailuihin on kyllä aika toivoton homma. Varustetarjonta vaihtelee sekä ajallisesti että eri versioiden mukaan. Eiköhän se sentään ole paras, että itsekukin kyselee automyyjältä, mitä varusteita kauppias suostuu autoon myymään.

Julkaistu: 7.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.