Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 960

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, mikä diesel-autoilijalle neuvoksi kovilla pakkasilla. Ns. arktistalaatua on huoltamoilta heikosti saatavilla. Sietävätkö nyk. aik. Tdi-moottorit bensiinin sekoittamista dieseliin ? jos niin missä suhteessa ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Nykyisin tuo tavallinenkin talvilaatu toimii aika hyvin normaalipakkasilla, joten arktisen kysyntä on hyvin vähäistä. Niinpä huoltoasemat eivät halua sitoa siihen rahaa eivätkä säiliöitä.

Kovat pakkaset tietenkin tulevat aina yllättäen. Periaatteessa bensan sekoittaminen voi heikentää kaasuöljyn voitelevuutta, joten parempi olisi, jos sitä ei tarvitsisi tehdä. Muistelen, että saksalaisten ohjekirjat ovat puhuneet 10-20 % lisäyksestä, mutta en ota asiasta vastuuta.

Useimmiten kyllä auttaa, jos suodattimet muistetaan syyshuollossa uusia. Tällöin tavallinenkin talvilaatu riittää, ellei ajella aivan kylmimmässä Lapissa.

Julkaistu: 7.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.