Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 953

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,missä mättää kun autoni(corolla -87 12v) nykii kylmänä. Aluksi kaikki on hyvin kun automaattiryyppy on päällä, mutta kun se parin minuutin kuluttua sammuu ja kone ei edelleenkään ole “normaalilämpöinen”, niin silloin alkaa nykiminen tasakaasulla ajettaessa. Kiihdyttäminen kyllä lopettaa nykimisen mutta kun sitä kiihdytystä ei voi jatkaa tunnetuista syistä kuin rajoitetun ajan. Sitten kun kone on kunnolla lämmennyt nykiminen loppuu. Kaiken kaikkiaan kyse ei ole suuresta haitasta ja sitä kestääkin yleensä vaan muutamia minuutteja. Onko vahatermostaatti mennyt rikki? Auton pitäminen lämmittimessä tuntuisi auttavan jossain määrin. Hankin auton äskettäin ja en ole vielä paljon ehtinyt siihen perehtyä. Ainakin ryypyn koneisto siinä kaasuttimen vieressä näyttäisi aika uudelta. Kaasutin on säädetty: pakokaasupäästöt ovat kohdallaan ja kone ei käy liian laihalla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Automaattiryyppyhän ei mene kerrasta pois, vaan se kääntyy pikkuhiljaa pois. Vähän veikkaisin, että sitä huikka-automatiikkaa pitäisi säätää hieman kireämmälle.

Se automatiikka toimii sähköllä, ja ryypyn toimintaa voidaan muistaakseni säätää ainakin hieman löysäämällä rasian kolme ruuvia, kiertämällä kantta ja kiristämällä ruuvit uudelleen.

Julkaistu: 9.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.