Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 947

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,voisitteko julkaista eu-maiden myydyimmät auto malli tilastot. näkisivähän mitä muun maalaiset ostavat .esim. ruotsi,norja,saksa,italia ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kiinnostuneet ovat voineet havaita, että Suomen lisäksi seuraamme Ruotsin mallisarjatilastoja kuukausittain sekä aika ajoin muidenkin maiden (etenkin Saksa) tilastoja.

Norja ei ole EU-maa. Mutta tietenkin Pohjoismaat kaiken kaikkian voisivat aika ajoin olla kiinnostuksemme kohteena. Yritetään kaivella tietoja nähtäville. Olimme hieman epävarmoja siitä, kuinka suurta mielenkiintoa muiden maiden markkinoita kohtaan yleensä tunnetaan.

Suomen osalta myyntitilastot esitetään kuukausittain, ja vuoden 2000 eniten myydyt autot on saitilla jopa sijoja 1-120 myöten. Vuoden 2001 tilastot tulevat saitille viikon kuluessa.

Tilastoja eri puolilta Eurooppaa löytyy Euroopan autonvalmistajien yhdistyksen ACEA:n nettisivuilta osoitteesta www.acea.be.

Julkaistu: 13.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.