Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 94

Tapio Ketonen

Kysymys:

Millainen homma on Webaston tai muun vastaavanlisälämmittimen asentaminen uuteen bensiinikäyttöiseen henkilöautoon?Mitä se maksaa (laite+asennus), miten auton sähköjärjestelmä ja akku reagoikyseisen laitteen asentamiseen ja käyttöön? Miten mahtaa käydä auton takuun?

Näytä vastaus

Vastaus:

Onhan se aika suuri työ, mutta jokseenkin kaikkiin autoihin se onnistuu, asennussarjat ja -ohjeet ovat asentavien liikkeiden käytettävissä. Hintatietoa ei ole nyt saatavissa, mutta asentava liike osaa sen kertoa. Rahaa kulunee kaikkiaan yli kymmenentuhatta muinaista markkaa, eli yli 1700 euroa.

Jos asennus tehdään valtuutetussa asentamossa, niin se ei vaikuta takuuseen. Kellolla tai kauko-ohjauksella käynnistyvän lämmittimen ongelma on juuri akun riittäminen. Talvella kylmä akku latautuu hitaasti, joten lyhyessä ajossa akku voi tyhjentyä. Voi käydä niin, että auto on lämmin, mutta akussa on niin vähän virtaa, ettei auto käynnisty. Tästä on ihan omaa kokemusta!

Julkaistu: 3.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.