Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 92

Kysy autoista - kysymys 92

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoissa on järkyttävän paljon eroja. Katsastin juuri Matza 323 1,5 SDX -84 auton. 350 tkm ajettu. Kaikki toimii kuin uutena, ei sähkövikoja, ei moottorivikoja.

Kuka kertois kansalle huonot autot joita kannattaa välttää ja mikä on vuosimallien suurimmat viat. Yleisesti älä osta mitään uutta autoa tai mitään uutta tuotetta koska se on nykyään sutta aina alussa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän me yritämme kertoa, mutta kun ihmiset eivät kerro vioista meille, niin paljon tietoa jää pimentoon. Selvänäkijöiksi meistä ei ole.

Vanhan auton toiminta riippuu oleellisesti sen saamasta hoidosta ja huollosta. Aivan taatusti Suomessa on jo paljon laitettu saman ikäisiä Mazdoja paalattavaksi ruostumisen ja mekaanisten vikojenkin takia.

Yleisohjeena tuo uusimpien mallien välttäminen on täyttä asiaa. Automalli on parhaimmillaan silloin, kun se poistuu tuotannosta. Ensimmäiset yksilöt tuppaavat todellakin luvattoman usein olemaan ongelmallisia.

Julkaistu: 3.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.