Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 918

Kysy autoista - kysymys 918

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,mikä on kun Defan “pikkupistorasian” yksi nasta kuumenee niin että roikan pää on jo sulanut arveluttavan näköiseksi? Ostin uuden(25€!) ja laitoin paikoilleen ja sekin alkoi lämpenemään?!? Uskaltaako tuota enää käyttää? Onko tälläisiä vikoja ilmennyt muilla? Auto on vm.-96 Peugeot 406 1.9SLDT, jossa lohkolämmitin ja 1200W sisätilanlämmitin. Viime talvena samalla varustuksella ei ollut ongelmia?!? KIITOS!

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos tuo omituinen merkkihässäkkä on ollut euron merkki, niin tämä viimeistään osoittaa, että näppäimistöltä esiin saatavaa euro-merkkiä ei pidä käyttää. Kirjoittakaa se sana euro ihan normaaliin tapaan.

Tuollaista sähkölaitetta ei pidä käyttää lainkaan. Mitä ilmeisimmin siinä pikkupistorasiassa on liitinnavan ja kaapelin välillä huono kosketus, jolloin liitos kuumenee. Se pikkupistorasialta haaroittimelle menevä kaapeli pitää uusia. Onneksi lämmittimien kytkentäkaapelit on varustettu kätevin pikaliittimin.

Julkaistu: 20.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.