Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 91

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tervehdys!

Olen harkinnut bensalämmittimen hankkimista Peugeot 307:aan.

Ei etteikö lämpö riittäisi, vaan koska töissä ei ole lämmitysmahdollisuutta, olisi kiva lähteä lämmitetyllä autolla liikkeelle.

Eihän tuo toki mitään säätöä ole, lämmpärit kun on aika kalliita, reilut 1000e.

Lähinnä kiinnostaisi onko eri merkin lämmittimiä vertailu TL tai muualla?

Eberspächer mainosti loppuvuodesta uudella mallilla. Entäs muut, onko kehitystä tapahtunut? Hinnat lienevät melko samoja, ja jos tekniikasta ei eroja löydy pitänee ostaa ‘ulkonäkö’ seikoilla.

Joskus puhuttiin (lue huhuttiin) Eberin tulppaongelmista, joita ei Webastolla kuulemma ollut. Tiedätkö jotain?

Lämmitin lienee kohtuullisilla kustannuksilla siirrettävissä seuraavaan autoon? (hyvitys auton hinnassa lienee kuitenkin mitätön)

TerveisinPetri Syrjälä

Näytä vastaus

Vastaus:

Emme ole vertailleet bensalämmittimiä. Valinta pitää käytännössä tehdä kahden merkin välillä, valtamerkit ovat Eberspächer ja Webasto. Hyviä laitteita molemmat, mutta kaipaavat kyllä säännöllistä huoltoa. Tulppaongelmista en ole saanut mitään tietoa, mutta aika usein tietenkin huhuissa on perää.

Eräs bensalämmittimen ongelma on sähkön kulutus. Etenkin kovilla pakkasilla akku tyhjenee käytön aikana eikä ennätäkään ajossa latautua täyteen, koska akku ottaa pakkasessa huonosti virtaa vastaan. Bensalämmittimen käyttäjille ei olekaan aivan outo tilanne, että auto on kyllä lämmin, mutta se ei jaksakaan käynnistyä. Akun varaustilasta kannattaaa pitää huolta joko erillistä verkkovirtaan kytkettävää laturia käyttämällä tai sitten ajamalla riittävän pitkiä matkoja.

Lämmittimen voi toki siirtää toiseen autoon. Työtunteja siihen hupenee, mutta lienet oikeassa arvellessasi hyvityksen kovin pieneksi.

Julkaistu: 5.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.