Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 909

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miten on ton ruostesuojauksen uusimisen laita. Jos täydelliseen ruostesuojaukseen alan liikkeessä kuuluu kaikkien koteloiden ja saumojen suojaus niin pitääkö sekin käsittely uusia joskus vai riittääkö pelkän pohjan massaaminen. Eli ovatko koteloiden ruosteenestoaineet niin pysyvää tavaraa että ne eivät vuosien saatossa valu tai häviä minnekkään. Kiitollisna vastauksesta, terv, J-P

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllä se kotelosuojauskin on hyvä uudistaa. Jos käsittely on tehty kunnolla, suoja-aineet kyllä yleensä pysyvät paikoillaan, mutta pahempi ongelma on se, että ne saattavat liuottimien haihtuessa kovettua. Kun kori käytössä elää, kovettunut suoja-aine saattaa revetä, jolloin suojauskyky heikkenee. Pienikin määrä uutta ainetta pehmentää sisältämänsä liuottimen ansiosta vanhaa ainetta, ja kalvosta tulee jälleen joustava.

Suojaustyössä pitäisi tekijällä olla jonkinlainen tolkku aineen käytössä. Liian suuri ainemäärä ei hyödytä, se vain tukkii esimerkiksi ovien valumareiät. Ovien sisustojen suojauksessakin liian reipas ruiskuttelu saattaa tuottaa aika lailla vahinkoa ja toimintahäiriöitä.

Julkaistu: 22.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.