Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 908

Kysy autoista - kysymys 908

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, onko Renault meganesta tulossa markkinoille kohtapuoliin uutta mallia? Nyt kaikki meganet on varustettu “premium”-paketilla ja sehän on yleensä tarkoittanut uuden mallin tuloa piakkoin. Kiitos!

Näytä vastaus

Vastaus:

Oikein ounastelet, joskin “pikapuoliin” on hyvin suhteellinen ilmaus. Jos olisit Ferrarin ostaja, niin ilmaus pitää paikkansa, sillä Ferrarin toimitusajat ovat yleensä noin 3 vuotta. Uusi Megane esitellään loppuvuonna, esimerkiksi Saksassa se tulee kauppoihin marraskuun puolivälin maissa. Kovin mieluusti autojen myyjät eivät tällaisista asioista etukäteistietoa jaa, koska pelkäävät ostajien lykkäävän hankintaa uuden mallin tuloon saakka.

Se ei taas aina ole kovin järkevää, sillä elinkaaren loppupäässä olevat autot ovat paremmin varusteltuja, niiden tekninen laatutaso on korkein ja usein hintakin edullisempi kuin uuden korimallin autoissa.

Jos myyjäsi ei anna sinulle täsmällisiä tietoja asiasta, syynä voi olla hyvinkin se, että hänkään ei tiedä uutuusmallin tarkkaa myynnin aloitushetkeä, auton varustetasoa puhumattakaan hintaa.

Julkaistu: 22.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.