Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 903

Kysy autoista - kysymys 903

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, miten valitsen Pajeroon sopivat kesärenkaat? Enkä nyt tarkoita rengaskokoa, vaan renkaiden ominaisuuksia. Eli jos renkaan pitäisi olla mukava, hiljainen, ei vetele urissa ja rulla herkästi, niin miten sen selvitän mikä vastaa näitä ominaisuuksia parhaiten? Tai miten selvitän mitä ei ainakaan pidä ostaa? Autolla ajetaan vain maantiellä. Ja koko on 265/70R15 tai kuten talvirenkaissa nyt 31×10.50R15.

Näytä vastaus

Vastaus:

Enpä osaa antaa mitään tarkkaa neuvoa, mutta tietysti ainakin pitäytyminen pelkästään kesärenkaissa auttaa. Kesärenkaanhan tunnistaa siitä, että kuvio on sileämpi eikä renkaassa ole merkintää M S. Maasturien renkaat yleensä ovat näitä ympärivuotiseen käyttöön hyväksyttyjä.

Tietysti on niinkin, että Pajero on raskas auto eikä rullaa koskaan kovin herkästi. Vierintävastus on vain osa auton ajovastuksista, Pajerossa on myös suuri ilmanvastus, mikä osaltaan vähentää vierintävastuksen merkitystä.

Julkaistu: 23.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.