Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 899

Kysy autoista - kysymys 899

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,mitä tekisin autoni vaihteiston kanssa ( Nissan Primera 1.6 vm-93). Eli vaihteistosta kuulu vinkuna ja vapaalla ollessa kytkin ylhäällä pieni kolina tai “naputes”, ääni lakkaa kun kytkin painetaan pohjaan. Kysyin merkki korjaamosta kustannusarviota ja vikaa, sielä sanottiin että, kytkinaksilan laakerit ovat selvät ja hinta n.2500-4000mk! Lisäksi kysyin kahdesta pienemmästä korjaamosta joissa suositeltiin vaihtolaatikoita. Mistä laatikon voisi ostaa turvallisesti ja onko olemassa vaihteistoihin erikoistuneita korjaamoja jotka myisivät kunnostettujatarkastettuja lootia?

Näytä vastaus

Vastaus:

Merkkikorjaamo ilmeisesti tuntee Primeran vaihteiston heikkoudet. Minä en kyllä tunne tuota sanaa “aksila”, mutta oletan sen tarkoittavan samaa kuin akseli. Ongelmana vaihteiston akselien laakeroinnin vioissa on se, että pahimmillaan viat voivat vahingoittaa myös hammaspyöriä tai laakeripesiä. Tällöin korjauskustannukset voivat aivan yllättäen hypähtää.

Vaihtolaatikko on mielestäni aivan hyvä ratkaisu. Sellaisen löytää korjaamon välityksellä. Myös purkamosta löytää vaihteistoja, joskus jopa kohtuuhintaan. Kuluttajansuojalaki antaa mielestäni kohtuullisen hyvän turvan ostajalle, mutta sitä sovelletaan vain yritysten ja yksityisten kuluttajien välisiin kauppoihin.

Julkaistu: 25.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.