Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 898

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,kun kyseessä on Peugeot 306 SR 1.9 TD ja entinen omistaja on vaihtanut nokkahihnan, mutta kiristäjän vaihdosta/ kunnosta ei tietoa. Onko mahdollista, että kiristäjänhihna tai moottori hajoaa? Autolla ajettu 168 000 km. Hihna vaihdettu, kun ajettu 120 000 km. Entä, kun lämmityslaitteen moottori kitisee, onko mitään tehtävissä vai onko koko moottori vaihdettava?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuohon en uskalla vastata juuta enkä jaata, koska en tunne Peugeotin jakopään rakennetta. Jos jakopäässä ei ole jatkuvasti jousen varassa olevaa automaattikiristintä, eli jos kiristysrulla ruuvataan kiinni, riski kiristimen hajoamiselle on hyvin pieni. Kiristinongelmat liittyvät yleensä automaattikiristimiin, jousi väsyy käytössä ja katkeaa. Tällöin hihna pääsee löysälle ja jako menee sekaisin.

Kitisevä lämmityslaitteen moottori on haastava tehtävä kokeneellekin tee-itse-asentajalle. Moottorit on yleensä koottu siten, että niitä ei ole tarkoitettu avattaviksi. Avaamatta taas kitinät eivät yleensä poistu. Korjaamolla ei kannata tehdä muuta kuin vaihtaa koko lämmityslaitteen moottori, mutta jos itse korjaaminen onnistuu, säästö voi olla aika suurikin.

Julkaistu: 25.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.