Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 889

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, miksi Ford Galaxyn vm 99 sivuoven lukko lakkaa toimimasta noin – 15 asteen pakkasessa. Kahva nousee mutta ovi ei aukea. Lämpimämmässä, – 5 – -10 astetta, lukko toimii. Huollossa lukko puhdistettiin hyvin, oli jo toinen kerta kun valitin asiasta mutta parin viikon jälkeen kun pakastui, ovi ei auennut. Huollossa väittetään että sisätilan lämmittimen käyttö tiivistää vettä lukkoon ja se jäätyy ?? Käytän 600 w lämmitintä 1,5 tuntia /vrk eikä auto tällä kovin lämpene.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tällainen vika esiintyy hyvin monissa autoissa. Syynä vaivaan ovat jäykistyvät rasvat lukossa. Lukko pitäisi irrottaa, puhdistaa huolellisesti ja voidella jollakin ohuemmalla voiteluaineella. Homma on työläs, niinpä korjaamoilla tyydytään vain ruiskimaan lukkoon ohutta öljyä – ja tietenkin kirjoittamaan “tehdystä” työstä iso lasku. No, lukon purkaminen tulee tietenkin vähän kalliimmaksi, mutta tuo keino on ainoa, joka varmasti auttaa. Jotkut lukot ovat toisia arempia kylämlle. Kosteus toki edesauttaa ilmiön syntymistä.

Julkaistu: 27.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.