Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 888

Kysy autoista - kysymys 888

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,onko tutkittu minkä merkkien tuulilasit hajoavat herkimmin? Sukulaiset ovat Toyota porukkaa ja kaikilta on tuulilasi hajalla?!? Viimeisin hajosi perjantain lumimyrskyssä tiellä seistessä ilmeisesti lämpövaihtelujen vuoksi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Eipä tuota ole tutkittu, mutta kyllä minultakin vanhasta Toyotasta halkesi tuulilasi alareunastaan. Jos lasille tuleva ilma on tulikuumaa ja on suunnattu kovin kapealle alueelle, niin lämpöjännitykset voivat rikkoa eli lähinnä halkaista lasin. Lumimyrskyssä seistessä olisi lämpöä ilmeisesti pitänyt vähentää tai sitten lähteä ajamaan. Lasi ei saanut normaalia ajoviimajäähdytystä, ja se lämpeni paikallisesti liikaa.

Tämä kyllä voi tapahtua useimmille merkeille, poikkeuksena vanha kuplavolkkari. Itselläni oli joskus muinoin sellainen, eikä sen lämmityslaitteen puhti taatusti olisi riittänyt moiseen!

Julkaistu: 27.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.