Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 883

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, miten kannattaisi talvisaikaan toimia raitisilmasuodattimen kanssa.

Omassa autossani (Volvo 460) ko. suodatin on vain pala kuitua tuulettimen ilmakanavan suulla. Tämä kuitu on haka keräämään nestettä ja luonnollisesti aina silloin tällöin jäätyä pätkähtää.

Tuulettimen teho on tuolloin aika onneton. Kannattaisiko suodatin ottaa pois talven ajaksi vai voiko vesi valua jonnekin arempaan paikaan ja jäätyä sinne?

Olisiko joku korvaava materiaali, esim. vanha urheilualusasu (joka ei kerää nestettä itseensä), parempi talvisaikaan?

Näytä vastaus

Vastaus:

Raitisilmasuodatin heikentää aina ilmanvaihtoa. Suuri osa autoista on edelleenkin ilman sitä, eikä suodattimesta välttämättä ole talvisaikaan kovin suurta hyötyä. Niinpä pahimman talven ajaksi suodattimen voi mielestäni aivan hyvin ottaa poiskin. Suurin hyöty siitä on kevällä, kun tiet alkavat kuivua ja pölytä.

Mitkään kanaverkot tai vanhat kalsarit eivät ihmeemmin hyödytä, niihin ei pöly pysähdy. Kyllähän ne kalsarinpuntitkin pysäyttävät koivunsiemenet, mutta eivät muuta. Kyllä juttu on niin, että ainoa kunnollinen suodatin on oikeasta taitellusta suodatinpaperista valmistettu.

Julkaistu: 28.1.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.