Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 867

Kysy autoista - kysymys 867

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,voinko asentaa volvo 740 -86 370tkm turbodieseliin sähköisen vesipumpun mekaanisen lisäksi? autossa ei lämmityslaitteen tehot meinaa riittää(suuttimista tulee riittävän lämmitä vasta noin 3000:nen kierroksen paikkeilla). Eräs tuttavani sanoi asetaneensa sähköisen vesipumpun volvonsa mekaanisen pumpun lisäksi jolloin lämpöä oli riittänyt myös <3000rpm. Estääkö lisäpumpun asetaminen veden kiertoa jotenkin ja mihin väliin se kannattaisi asentaa? Termostaatti on vaihdettu ja kennosto putsattu sekä vesipumppu vaihdettu melko vasta. Lisäksi kummastuttaa että keski suuttimista tulee kuumempaa ilmaa kuin muista suuttimista, tyyppivikako?

Näytä vastaus

Vastaus:

Periaatteessa keskisuuttimista pitäisikin tulla hieman kuumempaa, koska ne ovat lähempänä kennoa kuin sivusuuttimet. Jos ero on tuntuva, lämmityslaitteen läppäsysteemissä lienee vikaa.

Lämmityslaitteen nestekiertoon voi ilman muuta asentaa sähköpumpun, mutta olen kyllä sitä mieltä, että Volvon lämmityslaitteeseen tulee normaalisti lämmintä paljon pienemmillä kierroksilla. Periaatteessa pumpun kannalta parempi sijoituspaikka olisi se putki, josta jäähtynyt neste tulee pois lämmityslaitteesta. Toki se voi hieman jarruttaa virtausta, mutta kun pumpun laittaa pyörimään, niin sehän tuohon auttaa.

Julkaistu: 3.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.