Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 852

Kysy autoista - kysymys 852

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, Miksi autoni (vw trasporter 1.6 td -90) ei käynnisty lämpimänä kunnolla ilman hehkuttamatta ? Suuttimen kärjet on vaihdettu hiljattain mutta silti joutuu sahaamaan jos ei hehkuta ! Ml 265000tkm. Moottori tuntuu olevan muuten kunnossa päästöjen ja tehon puolesta. Eräs diesel asentaja totesi sen transporterin tyyppiviaksi! Onko jotain tehtävissä ?

Näytä vastaus

Vastaus:

VW:n diesel on aika kranttu ruiskutusajoituksestaan. Koneeseen on varmaan jo tehty yhtä sun toista, esimerkiksi vaihdettu jakohihna. Jos nokka-akselin oikeaa asentoa ei ole asetettu kohdalleen siihen tarkoitetulla erikoistyökalulla, vaan pelkästään hammashihnapyörän merkkien perusteella, ja jos ruiskutusajoitusta ei ole säädetty pumpun nestepään puoleisessa päässä olevan tulpan alta heittokellolla, kuten ohje neuvoo, käynnistyminen saattaa olla ongelmallista.

Julkaistu: 6.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.