Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 850

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko mahdollista, että lasinpyyhkijän moottori menee oikosulkuun kolarissa? Autoni takarenkaaseen ja -kulmaan törmäsi auto, minkä jälkeen pyyhkimet ja lasinpesin eivät enää toimineet. Törmäys oli melko kova, auton perä siirtyi törmäyksessä n. 1-1,5 m. Vakuutusyhtiön mukaan tämä ei ole mitenkään mahdollista…

Näytä vastaus

Vastaus:

Se on täysin mahdollista, mutta syynä voi olla myös liittimen tai johtimen irtoaminen. Jos autoon on kolarin yhteydessä tullut jokin vika, kyllä lähtökohta on se, että kolari on syynä.

Noin kovan kolarin jälkeen auto on varmasti ollut korjaamolla korjattavana. Suosittelen, että ilmoitatte korjaamolle, että auto ei ole kunnossa ja vaaditte sitä laitettavaksi kuntoon.

Jos vakuutusyhtiössä on niin viisas ihminen, että hän pystyy kertomaan varmasti, missä pyyhkimet eivät varmasti ole lakanneet toimimasta, niin laittakaapa tämän viisaan nimi ja yhteystieto tänne Tuulilasin toimitukseen sähköpostilla. Tokihan moinen tietäjä täytyy esitellä oikein julkisesti!

Julkaistu: 6.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.