Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 843

Kysy autoista - kysymys 843

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen kuullut että vw transporterin 2.5 tdi moottorin jakopäässä on ollut ongelmia, jotka ovat aiheutuneet vääränlaisesta vesipumpusta. Tuulilasissa on myös ollut ko. asiasta juttua. Eli vaihdetaanko vesipumppu ja jakopäänhihna takuuna vai mikä on totuus tästä asiasta. Onko esim. caravelle tdi 66kw vm.99 heikolla vesipumpulla varustettu vai olenko turhaan huolestunut?

Näytä vastaus

Vastaus:

Maahantuoja kiistää vian olemassaolon, mutta käytännössä asia on korjattu takuuna. Vesipumpun laakerointi on liian heikko, uudessa pumpussa on järeämpi laakerointi ja samalla suurempi hammashihnapyörä. Vesipumppua vaihdettaessa joudutaan siis asentamaan myös pitempi hammashihna. Eikä yksikään korjaamo uskalla hihnan vaihdon yhteydessä jättää myös hammashihnan automaattikiristintä uusimatta.

Caravellen pienemmän moottorin tehoksi on ilmoitettu 65 kW, ei 66. Todennäköisesti siinäkin on sama vesipumppu kuin 75 kW mallissa.

Julkaistu: 8.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.