Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 834

Kysy autoista - kysymys 834

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,onko polkupyörän taakse asetettava takavalopaneeli luvallinen,jos pyöräänsä roikuttaa takakoukun nupissa olevassa pyörätelineessä. Olen saanut käsityksen, että auton alkuperäisiä takavaloja ei saisi monistaa.Kyseessähän on selvä monistaminen, joskin ilmiselvä turvallisuuden paraneminen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Niin, mihin se sellainen paneeli sitten ripustettaisiin? paperinarulla kiinni polkupyörän pinnoihin, vai?

Kyllä tuollainen viritelmä on mielestäni turha. Vetokoukussa ei voi kuskata enempää kuin yhtä fillaria, ja sen pinnojen läpi valot kyllä näkyvät. Näin ovat viranomaisetkin päättäneet, koska ovat moisen kuljetustavan hyväksyneet.

Mielestäni ei liioin ole hyväksyttävää, että perävaloja kiinnitettäisiin jotenkin heiluvasti. Lisäksi sitten kait pitäisi olla myös ylimääräinen rekisterikilpi, jäähän sekin katveeseen. Matkailuautojen perässä olen usein nähnyt ulos vedettäviä telineitä, joissa perävalot ja rekisterikilpi tulevat kyytiin nostettujen polkupyörien takapuolelle.

Julkaistu: 10.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.