Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 828

Tapio Ketonen

Kysymys:

En tiennyt mihin kohtaan jättäisin kysymyksen. Asia on painanut kauan jo mieltäni ja se koskee uuden vanhan auton ostoa: Onko millään autotehtailla enää muotteja jäljellä, jotta sieltä voisi tilata vanhan kulttiauton. Otetaanpa nyt esimerkiksi Citroen 2CV. Miten on? Saako rahalla?

Näytä vastaus

Vastaus:

Periaatteessa auton voisi saadakin rahalla, tosin aika suurella. Pahempi juttu on, että sillä ei voisi enää ajaa. Tyyppihyväksynnät ovat voimassa vain rajoitetun ajan, ja kun tulee uusia turvallisuus- tai päästövaatimuksia, vanhat konstruktiot eivät enää täytä niitä.

Niinpä ainoa keino ajaa esimerkiksi rättisitikalla on pitää vanhaa perusautoa kunnossa millä keinolla hyvänsä. Jos auto on joskus hyväksytty liikenteeseen, sitä saa edelleenkin käyttää. Tähän perustuu esimerkiksi se, että T-mallin Fordilla saa ajaa, vaikkei siinä olekaan jarruja etupyörissä.

Julkaistu: 11.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.