Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 826

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, onko Vectra 2.0i 16V CDX vuosimallissa 2/95, jossa X20XEV 100kW moottori, sama vaihteisto- ja samat välitykset kuin esim. 90-luvun alun 2.0i vectroissa, joita aina moitittiin laiskoiksi ylipitkien välitysten vuoksi. Tuntuu että välitykset ovat aika pitkät, mutta ei silti tunnu kovin laiskalle..

Näytä vastaus

Vastaus:

Viitosvaihde on aavistuksen tiuhempi. Vetopyörästölle tietolähteemme antaa kaksi vaihtoehtoa, joista toinen on vain aavistuksen tiuhempi, toinen aika paljonkin tiuhempi. En tiedä, kumpaa välityssuhdetta meille tuoduiss uudemmissa Vectroissa on käytetty, mielikuvani kuitenkin on, että sitä tiuhempaa.

Oleellisin asia kuitenkin on, että niissä vanhoissa Vectroissa oli tehoa vain 85 kW, joten kyllähän 15 kW tehonlisäyksen pitäisi tuntua, kaipa siitä jotakin on tullut myös alempien kierrosten alueelle.

Julkaistu: 11.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.