Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 822

Tapio Ketonen

Kysymys:

Bluebird 2.0 LX -87 on autoni. Ongelmana on auton kylmäkäynnistys. Kone hörähtää ja käy alle 5 sekuntia ja sammuu saman tien. Toisella tai kolmannella kerralla vehje jo pysyy käynnissä. Kesällä ja lämmityksestä käynnistäessä ei ongelmia ole. Rikastimen läppää ohjaava “sähköjousi” on uusittu, kun se jumiutui kokonaan päälle ja toimiikin nyt oikein, kun vehkeen saa vaan käyntiin. Polttoaineen tasokin on kohdallaan kun tirkistelee siitä kaasuttimen ikkunasta sisälle. Mitähän kaasuttimelle voisi vielä tehdä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Se “sähköjousi” eli automaattirikastin kaipaisi säätöä. Se on nyt ilmeisesti liian löysällä. Toinen vaihtoehto on järjestelmä, joka avaa rikastinläppää moottorin käynnistyttyä. Kaasuttimen rungon ulkopuolella on alipainekalvo, joka vetää rikastinläppää raolleen, jos imusarjan alipaine nousee liian suureksi. Jos tämä tapahtuu liian helposti, moottori ei saakaan riittävän rikasta seosta. Moottorin ollessa kylmä bensiini tiivistyy imukanavan seinämiin eikä sylinteriin mene riittävästi kaasuuntunutta bensiiniä sisältävää ilman ja bensan seosta, joten kone sammuu.

Julkaistu: 12.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.