Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 814

Kysy autoista - kysymys 814

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autokuume on alkanut taas vaivata ja ranskalaisen auton jälkeen mieluilen taas saksalaista.

Kysymykseni koskee Volkswagenin malleja III ja IV, erityisesti niiden varusteita.

Onko kolmoskoppaisessa Golfissa ollut koskaan vakiona ABS-jarruja? Lisäksi oliko sähköikkunat lisävarustelistalla aina vai oliko edes kalliimassa GL:ssä niitä.

Sitten uudempaan Golfiin. Mikä oli keskuslukituksen kohtalo firstline varustetasossa? Sähköikkunat ja yms. taisivat tulla sitten comforlinen myötä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Nyt kyllä edellytät aivan liikaa. Eri vuosimallien varustetasojen seuraaminen ei välttämättä onnistu edes maahantuojien tuotepäälliköiltä. Meillä ei moiseen ole mitään mahdollisuuksia.

Se, olivatko jotkin hilpattimet vakiona vai lisävarusteena, on sikälikin mahdoton selvitettävä, että erilaisia kampanjoita varten tuodaan usein rajoitettu erä, jossa varustetaso poikkeaa normaalista. Näissä jokin tietty varuste onkin “vakiona”, vaikka se periaatteessa onkin ollut tehtaalta tilattava lisävaruste.

Julkaistu: 15.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.