Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 809

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,mitä asioita täytyy huomioida, jos meinaa hankkia käytetyn matkailuauton Saksasta. Muistelen nähneeni joskus ko. asiaa koskevan artikkelin Tuulilasissa, mutta en ole löytänyt sitä enää.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tärkeintä tietenkin on, että auto täyttää Suomen verovapaussäännöt. Tämä ei yleensä ole ongelma täysiverisiä matkailuautoja tuotaessa. Muuten asia ei ole kovin hankala. Suomen nestekaasupullot ovat hieman erilaiset, joten kaasuasennukset pitää ennen käyttöönottoa ja rekisteröintikatsastusta hoidattaa ammattiliikkeessä kuntoon.

Oikeastaan parhaimmin tietoa auton ostamisesta saa Hampurissa asustavan Kari Illmannin nettisivuilta osoitteesta www.matkailuautoilu.com. Kari avustaa autoja sun muuta tavaraa Saksasta ostavia suomalaisia – tietenkin korvausta vastaan, työtähän se on. Ehkä siellä sivuilla kehutaan hieman turhankin reippaasti saksalaisten käytettyjen edullisuutta, mutta kyllä asiassa toki on vahvasti perääkin.

Julkaistu: 16.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.