Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 805

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, kun olen laittanut melko uuteen, takuunalaiseen autoon sporttiputkiston katalysaattorista taaksepäin.Voiko tästä olla jotakin haittaa autolle?Olen ainakin saanut sellaisen käsityksen merkkihuollosta ettei tämä vaikuttaisi takuuseen tai muuhunkaan, mutta silti askarruttaa, että voiko tästä olla jotain seuraamuksia? Periaatteesahan tämä ei ole kuin samaa putkea hieman paksumpana ja uusi takavaimennin joka antaa matalamman äänen.Katalysaattori ja sitä ennen olevat osat ovat kaikki alkuperäisiä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei tuolla pitäisi olla mitään vaikutusta katalysaattorin tai moottorin toimintaan. Yleensähän sporttiputkisto antaa pakokaasuille väljemmän kulun, eikä siitä ole mitään teknistä haittaa. Mitä väljempi putki ja pienempi vastapaine, sitä parempi nelitahtimoottorile. Kaksitahtinen sitä vastoin tarvitsee sopivan vastapaineen pakoputkistoonsa.

Julkaistu: 17.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.