Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 801

Kysy autoista - kysymys 801

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, miksi -95 vuoden micrani ei lähde kostealla käyntiin…pakkasella kyllä lähtee ja hyvin. Ranskalaisissa autoissa tiedän tällaisia vikoja olevan paljon ja mistähän johtuu?Bensaa saa tarpeeksi sytytys toimii hyvin kaikki tulpan johdot ja kaikki muukin pitäisi olla OK. Merkkiliike ei osaa enää tehdä mitään.Kaverin Xantiassa oli tämä ongelma kostealla kelillä, että 99% varmuudella ei sanonut mitään…Vaihtoi Toyotaan, joissa en ole ikinä kuullut olevan sähkövikoja kenelläkään…ja mistähän se johtuu?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän tuo kosteuden pelko sähköpuolelle viittaa. Jos tulpat, sytytysjohtimet ja virranjakajan kansi sekä pyörrin ovat uudet, niin uusittavaa on enää sytytyspuola. Kosteus on korkeajännitepuolella ongelma siitä syystä, että vanhoissa osissa pintaan kerääntyy helposti epäpuhtauksia, ja kun ne kastuvat, kipinä etsiikin niiden kautta helpomman tien runkoon.

Lika ja kosteus saavat sähkövikoja aikaan joka merkkiin. Joissakin suojaus on parempi kuin toisissa. Vika voi olla myös matalajännitepuolella. Micrassa on kärjetön sytytys, voihan olla, että kostealla kelillä katkoja ei katkokaan sytytysuolan ensiöjännitettä, eikä silloin synny kipinää.

Julkaistu: 18.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.