Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 792

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, mitä mieltä olet henkilökohtaisestija mitä mieltä teillä ollaan toimituksessayleisesti seuraavasta asiasta.Olen ostamassa käytettyä autoa enkä tällähetkellä omista autoa. Olen siirtänyt ostoa johtuen paljon puhutusta autovero asiasta. Nyt kuitenkin olenajatellut, että mahtaisiko tällä hetkellä saada auton melko edullisesti johtuen tyrehtyneestä kaupan käynnistä. Mitä ilmeisimmin verohelpotuksen suuruus jää kuitenkin melkopieneksi, vaikka eihän sitä kuka koskaan tiedä.Mieleeni vaan on tullut, että mitä tapahtuu siinävaiheessa kun tuo päätös tulee. Kaikki jotka ovat siirtäneetauton ostoa ryntäävät kauppaan jolloin voisi kai olettaaolevan myyjän markkinat. Tiedän, että tämä asia on hyvin pitkälti kiinni mielipiteestä, mutta ajattelin, että teillä saattaisi olla jonkunlainen käsitys kyseisestä asiasta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo on sellainen asia, että en uskalla sanoa oikein mitään. Jos olet vaihtamassa vain vähän uudempaan ja kalliimpaan, silloin on jokseenkin sama, koska vaihdat, sillä vanhasta saamasi hyvitys ja uuden hinta liikkuvat samaan tahtiin.

Mutta suora osto on kinkkisempi. Jos käytettyjen hintataso laskee veromuutoksen takia, niin silloin toki suoraan ostavan kannattaa lykätä kauppaansa. Mutta aivan yhtä hyvin voikin käydä niin, että uusi verotus jakaa autot vanhoihin ja uusiin. Jos uusilla ja esim. Saksasta tuoduilla käytetyillä onkin korkeampi käyttömaksu kuin niillä autoilla, joista on maksettu vanhantyyppinen autovero, silloin vanhojen arvo voi jopa nousta.

Julkaistu: 20.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.