Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 78

Tapio Ketonen

Kysymys:

Terve. Mistä saisi verovalituskaavakkeen netistä?Olen tuonut MP:n Saksasta ja haluaisin valitaa veron määrästä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Mitään kaavaketta ei ole eikä tarvita. Valitus saa olla vapaamuotoinen. Se osoitetaan Helsingin hallinto-oikeudelle mutta jätetään verotuksen toimittaneeseen tullitoimipaikkaan.

Riittää, kun yksilöit tapauksesi riittävän hyvin, esim. autoveropäätöksen numerolla ja prätkäsi valmistenumerolla. Laita myös valitukseen, millä perusteella katsot verotuksen väärin toimitetuksi. Jos kyseessä on vanha veropäätös, riittää kun vaadit, että verotus suoritetaan tavalla, joka on sopusoinnussa Suomen ja EU:n tekemien sopimusten kanssa.

Aivan pikaista ratkaisua asiaan on turha toivoa. Valituksesi kirjautunee jonoon suunnilleen sijalle 3800. Ennen kuin asiat lähtevät etenemään lainkaan, pitää Korkeimman hallinto-oikeuden antaa ensiksi päätös vireillään olevassa Antti Siilinin mersun verotusta koskevassa asiassa.

Julkaistu: 7.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.