Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 778

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ensinnäkin kiitokset edellisestä vastauksesta joka koski 605.sen takaläsin lämmitintä. Vika oli maadoitusjohdossa, joka oli “palanut” poikki.

Kerropas, missä mahtaa olla vika, kun autossa (Peugeot 605 SLi -92) on kuumakäynistysongelma. Eli auto seisoo n. 10min kuumaksi ajamisen jälkeen, niin sitä saa sahata muutaman kerran, ennen kuin hörähtää käyntiin. Onko mahdollisesti ongelmana polttoaineruiskutuksen vuotaminen tai joku muu vastaava, vai auttaisko ohjausyksikön lastun vaihto?

Näytä vastaus

Vastaus:

Niin, kyllähän se on niin, ettei riitä jos sähköä menee jonnekin, sen pitää myös päästä sieltä pois, eli maadotuksen pitää olla kunnossa.

Vähän veikkaisin, että autosi suihkutussuuttimet vuotavat ja päästävät imusarjaan sopivan lammikon bensaa, joka höyrystyy niin sakeaksi seokseksi, että se ei syty. Kun hetken starttailet, sekaan pääsee enemmän ilmaa, jolloin seos muuttuu syttymiskelpoiseksi. Tuskin apua löytyy lastun vaihdosta, ei muuta kuin suuttimet pajalle tutkittaviksi, kannattaisi ehkä ensiksi kokeilla puhdistamista.

Julkaistu: 24.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.