Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 768

Tapio Ketonen

Kysymys:

Taannoin oli jollakin palstalla kysymys auton äänieristyksen parantamisesta, ja olit sitä mieltä, ettei se onnistu kovinkaan hyvin enää jälkeenpäin. Ja taidatpa olla siinä kokolailla oikeassa, mutta mielestäni kuitenkin pystytään vaikuttamaan sisäänkantautuvaan meluun melko paljonkin rengasvalinnoilla(kitka/nasta sekä korkea-/matalaprofiili), sekä soran ropinaan kunnon massauksella tai sisälokasuojilla. Ovien tiivisteiden vaihdolla voidaan tuulen suhinoihin ehkäpä myös vaikuttaa, jos ovat väsyneet? Moottorin meteliin tuskin paljoakaan voidaan vaikuttaa(laadukas pakoputki vaikuttaa jonkin verran?). Mitä olet mieltä, olenko aivan metsässä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Et ole lainkaan metsässä, juuri noin asia on., Melkoista kokeilua ja tutkimustyötä esimerkiksi tuo oikeiden renkaiden etsiminen kuitenkin vaatii. Asiaa helpottaa, jos saat selville, mistä häiritsevimmin kuuluva melu tulee, onko kyseessä soran rapina sisälokasuojiin vai koriin renkaista johtuva jyrinä. Esimerkiksi pehmeä massakerros sisälokasuojissa saa rapinat mukavasti kuriin. Toisaalta kilometreistä kertyy soralla keskimäärin hyvin pieni osuus.

Julkaistu: 27.2.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.