Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 759

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, onko mitään tietoa siitä, miten Venäjältä saisi uuden Volgan ostettua Suomeen (siis vanha malli) ja saako sitä täällä rekisteriin, autossa ei kuulemma ole KATtia. Ja tietysti hintakin olisi mukava tietää.

Näytä vastaus

Vastaus:

Lienee hankalaa. Pitäisi olla auto, joka on sen ikäinen, että vanhat määräykset olivat vielä voimassa, siis 80-lukua tai aiemmin. Jokin Volgan versio on saattanut olla tyyppikatsastettu Suomessa 80-luvulla, mutta en ole varma.

Mielestäni viisainta olisi ottaa sopivasta autosta mahdollisimman tarkat tiedot ja kääntyä sitten niiden kanssa katsastusaseman puoleen. Eniten noiden kanssa taitavat puuhata Suomen Autokatsastuksen Helsingin Hakuninmaan aseman pojat.

Hinnan eli siis autoveron keksiminen se vasta temppu taitaa olla. Mikä on vastaava automalli? No, siitä taas voi keskustella Tullin autoverotusyksikön asiantuntijoiden kanssa, lisätietoja ja sähköpostiosoitteita löytyy osoitteesta www.tulli.fi

Julkaistu: 1.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.