Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 757

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, onko Keski-Eurooppaan lähtiessä tarvetta ottaa auton ajovalomuisti pois käytöstä? Joskus takavuosina ainakin ajovalojen käyttäjille vilkuteltiin kovasti valoja valoisana aikana. Entä jos ajaakin pelkillä parkeilla? Ajamme kesällä Italiaan Saksan, Itävallan ja Sveitsin kautta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei ole mitään tarvetta. Voihan joku edelleenkin vilkutella, mutta ajovalojen käyttö on Keski-Euroopassakin lisääntynyt paljon.

Sitäpaitsi, useimpiin uusiin autoihin kautta Euroopan tulee ajovalomuisti vielä tämän vuoden aikana. Euroopan autonvalmistajien yhdistys ACEA (www.acea.be) ilmoitti viime kesänä, että se jäsenineen on sitoutunut siihen, että 90 % valmistettavista uusista henkilöautoista varustetaan vuoden 2002 loppuun mennessä ajovaloautomatiikalla, ja viimeistään 1.10.2003 alkaen se on kaikissa uusissa henkilöautoissa..

Julkaistu: 3.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.