Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 754

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tarvitseeko autoni automaattivaihteisto säätöä vai onko seuraava ilmiö normaali ominaisuus? Kyse on “KickDown” toiminnosta. Jos valitsin on “2” asennossa, vaihteisto vaihtaa kiihdytyksissä 2:lta 1:lle melko helposti kaasu pohjassa kiihdytyksissä, niin kuin mielestäni pitääkin. Mutta jos valitsin on “A” asennossa, ei 1 vaihdetta käytetä juuri muulloin kuin liikkeelle lähdössä, vaikka kuinka polkisi kaasupolkimen lattian läpi. Eli näyttäisi siltä, että KickDown toiminnon herkkyys riippuu valitsimen asennosta? Paikkakunnallani (Varkaus) ei ole merkkiliikettä mistä asiaa kysyä (autoni on BMW 2500A vm -70), ja vaikka olisikin, malli on jo niin vanha, että merkkiliikkeen tietotaito taitaa olla jo eläkkeellä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Nyt on kyllä niin, että parempaa tietämystä löytyy sieltä lukijoiden joukosta. Laittakapa tulemaan tietoa, pitäisikö säätää. Minä olisin kyllä sitä mieltä että pitäisi. Myös vihjeet siitä, kuka säätäisi ja missä olisivat paikallaan.

Julkaistu: 4.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.