Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 742

Kysy autoista - kysymys 742

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, minulle Ketonen. Mikä on VW 1.6 CL vm-89:njakohihnan vaihtoväli. Olen kuullut kahta versiota,eli 60 000 ja 90 000 km. Autoni on vielä kaasutinversio.Autollani on ajettu n. 250 000 km. Ostin sen tammikuussaja teetin siihen ison huollon, jossa mm. vaihdettiin jakohihnaja kiristysrulla.Vastauksesta jo etukäteen kiitollinen, Juha Saarinen

Näytä vastaus

Vastaus:

Alunperin VW ei ilmoittanut hammashihnalle vaihtoaikaa. Hihnan tarkastus pitää tehdä 30 000 km välein. Jakohihna ei ole näissä moottoreissa mikään ongelmakohta, koska niissä on vielä vanhanaikainen käsin kiristettävä kiristyspyörä eikä sitä kirottua automaattikiristintä, jolla uudemmat moottorit on pilattu.

Jos kiristysrulla on uusittu, hihnalla pärjäilee pitkään. Seuraavalla kerralla eli 90 000 km kohdalla riittänee pelkän hihnan vaihto, jos kiristysrullan lakerit tuntuvat olevan kunnossa.

Julkaistu: 5.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.