Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 737

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, mitä tiedät renault lagunan tyyppivioista.Kyseessä olisi kaksilitrainen vuosimallia -97 oleva yksilö. Ja toiseksimitä minun erityisesti kannattaa tarkistaa kyseisestä autosta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tiedot ovat kyllä hyvin vähäiset, oikeastaan mitään ei ole kuulunut. Se ei silti tarkoita, etteikö niitä vikoja voisi olla, mutta vain pieni osa eli ilmeisesti pahimmat tulevat meille tietoon.

Käytettyä ostettaessa kannattaa ainakin katsoa ne normaalit, eli väljyydet ohjauksen nivelissä ja pyörien tuennassa, mahdolliset jäljet kolarikorjauksista, renkaiden kulumismuoto ja niin edelleen.

Viisainta olisi kuitenkin viedä auto ennen kaupantekoa tarkastettavaksi esimerkiksi Suomen Autokatsastuksen Autotohtoriasemalle. Siellä katsastusmiehet tietävät jo etukäteen, millaisista paikoista vikoja kannattaa etsiä.

Tohtorin raportti antaa yksiselitteisen selvityksen auton kunnosta. Jos vikoja löytyy, niiden vaikutus esimerkiksi hintaan on helppo arvioida, eikä kunnosta tarvitse kiistellä myyjän kanssa. Harva näet ryhtyy väittämään Autotohtorin raporttia vääräksi.

Julkaistu: 5.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.