Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 73

Kysy autoista - kysymys 73

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on -88 Saab 900i, joka ällistyksekseni vei 12 litraa / 100 km kun mittasin kulutusta. Ajo oli 90%:sti pitkää maantieajoa, jolloin auton pitäisi kuluttaa n. 8 litraa / 100 km. Mistä kannattaa aloittaa vian etsintä? Ilmanpuhdistimen ajattelin ainakin heti vaihtaa uuteen, mutta osaatko neuvoa vaihtamisessa (Ohjekirjan kuvien perusteella ei ilmanpuhdistajaa edes löydä)?

Näytä vastaus

Vastaus:

Olen sitä mieltä, että sinun kannattaa viedä autosi korjaamolle, mieluimmin sellaiselle, jolla on kokemusta suihkutuslaitteilla varustettujen autojen korjaamisessa. Noin suuri kulutuksen kasvu ei selity pelkällä ilmansuodattimella. Taitaa suikutusjärjestelmässä olla jotakin vikaa.

Jos et ole huoltanut autoa itse aikaisemmin, niin en suosittele puuhaan ryhtymistä ilman kunnollista opastajaa. Jonkun kaverin, jolla on asiantuntemusta, olisi hyvä olla paikalla antamassa ohjeita. Käyttöohjekirjalla ei autoa huollettaessa ole kovin paljon apua.

Käytännöllisiä ohjeita löytyy myös korjausoppaista. Esimerkiksi Saabiin löytyy hyvä suomenkielinen korjausopas Alfamer Oy:n valikoimista. Opasvalikoimiin pääsee tutustumaan myös netissä osoitteessa www.alfamer.fi.

Julkaistu: 8.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.