Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 711

Tapio Ketonen

Kysymys:

Katselin “Vi Bilägare” -nettisivuja ja sieltä “ruosterekisteriä”.

(www.vibilagare.se).

Mitenkähän noihin juttuihin pitäisi suhtautua? Ensimmäinen ajatus juttuja lukiessa olisi että tiettyjä automerkkejä/malleja ei kukaan järkevä ihminen osta, ainakaan omilla rahoillaan. Useat Nissanit, Toyotat, Chryslerit ainakin saavat jäädä kauppaan…ja Mersut!

Tai kysytään vaikka näin – miten näette arvosanojen 2…3…4…5 käytännön tasolla eroavan toisistaan? En halua hankkia “ruostepommia”!

Näytä vastaus

Vastaus:

Arviot on tehty uusista autoista, käytännön tilanteen kun näkee vasta vuosien päästä. Lehden käyttämät asiantuntijat ovat kokeneita, joten heidän arvionsa ovat meidän nähdäksemme luotettavia.

Lähtökohtana arvioissa on se, että autot on arvosteltu niissä ostovaiheessa olevan ruosteenestokäsittelyn perusteella. Silti huononkin arvosanan saaneen auton voi ostaa varsin turvallisin mielin, jos siihen teettää heti uutena kunnollisen ruosteenestokäsittelyn. Toki ruosteherkkyys laskee automallin arvoa nopeammin, mutta kunnon suojauksella ainakin auton käyttöarvo säilyy pitkään.

Arvosanat toki eroavat toisistaan, mutta tilanne ei välttämättä ole niin, että kakkosen saanut auto ruostuu paljon nopeammin kuin nelosen arvoiseksi arvioitu. Asia riippuu paljon enemmän toteutuneista käyttöolosuhteista.

Julkaistu: 10.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.