Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 705

Kysy autoista - kysymys 705

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikäköhän olisi avuksi VW Boran takajarrujen rohinaan? Auto on n.6kk vanha ajettu n.7tkm,takajarrut rupesivat rohisemaan tässä talven aikana,jarrut “putsattiin” huollossa n.1kk sitten,mutta taas on rohina on alkanut… Kyseessä on levyjarrut. Onko mitään jippoja jolla ongelmaa voisi ehkäistä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Rohisevat ilmeisesti jarrutettaessa? Koska autolla ajetaan noin tavattoman vähän, syynä voisi olla jarrulevyjen pinnan ruostuminen. Varovaisella käytöllä kun jarrulevyn puhdas teräspinta vain ruostuu eikä puhdistu. Jos autolla tehdään muutama tai edes yksikin oikein tiukka jarrutus kunnon nopeudesta eli yli satasesta nollille, niin eivätköhän rohinat lopu.

Tuo on vain yksi esimerkki takapään levyjarrujen monista ongelmista. Kaikki olisi paljon paremmin, jos takajarruina käytettäisiin hyviksi, ongelmattomiksi ja kestäviksi havaittuja rumpujarruja.

Julkaistu: 12.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.