Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 701

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, Kun karjapuskuriahan ei saa asentaa 1998 vuoden jälkeen etu vetoiseen autoon, ja jos asiakas kuitenkin haluaa sen asennettavan kuka ottaa vastuun mahd. jatkoseuraamuksista?

Näytä vastaus

Vastaus:

Vissiinkin asia on niin, ettei sitä saa asentaa M1-luokan autoon eli henkilöautoon.

Käsittääkseni monet korjaamot vaativat esimerkiksi turvatyynyjen pois kytkemisestä asiakkaan allekirjoituksellaan vahvistaman työtilauksen. Karjapuskurin kohdalla ei välttämättä olla yhtä vakavien asioiden kanssa tekemisissä, mutta mahdollisten riitojen välttämiseksi ainakin itse laatisin paperin, jossa kerrotaan, että asiakkaalle on ilmoitettu, että kyseinen asennus on säännösten vastainen ja että asiakas tästä tietoisena tilaa ko. asennuksen. Kun tämä paperi sitten vielä arkistoidaan oikein huolellisesti, paha siihen on kenenkään päästä käsiksi. Vastuu on tässä tapauksessa aivan selvästi tilaajalla.

Ymmärtääkseni tässä voisi tulla eteen lähinnä sellainen tilanne, että asiasta sakotettu tai mahdollisesti korvauksiin tuomittu tilaaja ryhtyisikin väittämään, ettei hän ole tiennyt asennuksen olevan laiton ja voisi ryhtyä vaatimaan sillä perusteella korvausta asennuksen tekijältä.

Julkaistu: 13.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.