Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 7

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tuossa nimimerkki JP valitteli Michelinien ominaisuuksista. Renkaiden oikea mallinimi on Pilot Primacy. Nuo paskat laitettiin Passatini alle noin kuukausi sitten edellisten tultua käyttöikänsä päähän. Koko on täsmälleen sama kuin tuossa Rellussa ja ajo-ominaisuudet myös.

“Räkäkännissä” kuvaa noilla renkailla ajoa paremminkin kuin “humalassa”. Auto kampeaa joka suuntaan ja seilaa laidasta laitaan omia aikojaan, hetkeäkään ei voi olla ohjaamatta. Ohjaustuntuma on kuin vanhassa Massey-Fergusonissa, jossa pyörät sojottavat eri suuntiin. Lisäksi rattia saa ruuvata tosissaan ennen kuin kulkusuunnan saa muuttumaan mihinkään päin.

Kaiken lisäksi vielä rengasliikkeessä oli laitettu ilmanpainetta reilut puoli baria alle suositusten. Siinä vaiheessa meno oli maantiellä aivan uskomatonta. Piti kerran oikein pysäyttää ja käydä tarkistamassa, ettei ole pyöränmutterit irti tms. Paineen lisäyksen jälkeen kulku toki parani tuosta, mutta aivan kamalaa menoa se on silti.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hmmm… olisikohan noissa renkaissa sitten jotain perusvikaa? Onko jollakulla muulla vastaavia kokemuksia?

Julkaistu: 20.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.